miercuri, 27 octombrie 2010

La noi totusi cine sunt cei care protesteaza?

     Cine sunt cei care ies in strada sa protesteze? Sindicalistii? Simpatizanti opozitiei? sau membri de partid?
Sau este un amalgam de 3 in 1?

De citit...

TELEVIZIUNI DE CASA

     Realitatea tv a fost preluata de catre Sebastian Ghita. Prin aceasta preluare (de 75 mil Euro) se pot plati datoriile postului care avea mari probleme dar se si spala un pic din imaginea proasta la care a ajuns acest post datorita domnului Sorin Ovidiu Vantu.
     Dupa cum se pare Sebastian Ghita are relatii foarte bune cu liderii de la PSD. Deci sa ne asteptam la schimbare de abordare? Nu cred. Doar ca PSD-ul mai are inca o televiziune de casa alaturi de Antene. 
     Parghii, Parghii.

HIGHLY CORRUPT = ROMANIA

Aseara am aflat ceva nou. :)
     Romania ocupa locul 69 din 178 in sondajul realizat de catre Transparency International. La ce va intrebati? Transparency International a realizat un top despre perceptia coruptiei in 178 de state din lume. Rezultatele sondajului nu sunt foarte satisfacatoare daca se poate spune asa, trei sferturi din tari sunt cu un punctaj sub 5, pe o scara de la 10 (foarte curat) si 0 (foarte corupt). Romania a "obtinut" nota 3.7, felicitari noua.
     Rezulta o foarte grava problema de coruptie nu doar la noi care daca privim per ansamblu clasamentul putem spune ca stam relativ "bine". Cele mai putin corupte tari fiind la egalitate de puncte 9.3: Danemarca, Noua Zeelanda si Singapore iar cele mai corupte sunt Somalia (1.1), Myanmar si Afganistan (1.4).
     E, asta esta, ne putem consola cu idea ca daca in Europa nu putem fi macar la mijlocul unui clasament macar in lume suntem in prima jumatate.