vineri, 22 octombrie 2010

WikiLeaks ura!!

Whistlebloweri de la wikileaks ura... si tot asa
     Sunt convis ca sunt un numar exorbitant de ziaristi (si nu numai) care ar fi dat orice sa aiba acces la informatiile pe care acestie le publica... si din partea mea nu pot sa spun decat ca la tot asa frate... Informatia trebuie sa fie publica si mai ales totul ar trebui sa fie cat mai transparent cu putinta... Sper ca cei de la WikiLeaks sa reuseasca in continuare sa tina piept presiunilor la care sunt supusi.
    Ei au aratat adica mai bine spus au demonstrat ceea ce lumea banuia despre politicile externe duse de marile puteri (in deosebi SUA) si de statele totalitare ca totul se rezuma la bani, petrol si putere restul nu au nici o importanta pentru acesti lideri neinfricati ai lumi. Razboaiele purtate acuma si in ultimi ani din orientul mijlociu si pana in Cecenia toate fiind interese banuite si nedeclarate ale acestor state, confirmate intr-un final.
     Dar oare ce se schimba dupa ce acestia fac publice documentele sau mai bine spus se schimba ceva? Poate un singur lucru si acela este ca acestor state le este mai greu sa nege ca lucrurile nu sunt asa, dar in rest? razboiul, traficul de arme, droguri interesul pentru petrol raman neschimbate.
     ...

OARE e nevoie ca toti sa aiba facultate?

     Oare este nevoie ca toti sa termine liceul? sa faca apoi o facultate? sa faca si un masterat? si apoi binenteles sa mai faca si un doctorat?
     Toata lumea oare vrea sa fie sef? Binenteles ca nu va spune lumea dar asa trebe, cum copilul meu sa nu faca o facultate. Nu mai avem nevoie si de instalatori, tamplari, zugravi, mecanici, agricultori si lista este foarte lunga? De ce este oare asa de gresit la noi conceptul de munca de meserie de lucru in general?
Prea multe intrebari si poate ca raspunsul este mai evident decat ne dorim sa fie.
     "Doar jumătate dintre absolvenţii de facultate au loc de muncă" oare de ce? oare pentru ca nu sunt locuri de munca decat pentru cei cu studii medii? sau pentru ca un tanar absolvent nu doreste sa mearga sa lucreze pentru 5 6 7 sute de roni pe luna. Toti doresc sa inceapa de sus fara sa faca sacrificii cu salarii cat mai mari dar fara experienta. Da stiu spuneti ce experienta sa faca daca a fost la facultate si a studiat, a mers la cursuri, laboratoare si mai stiu eu ce. Da logic intr-un fel, dar ... dar oare ce a invatat el in timpul facultatii poate sa fie folosit in economia reala poate sa ia decizii in cadrul unei firme, oare?