luni, 29 noiembrie 2010

Ce sa cumperi si ce sa nu cumperi sfarsitul acesta de an!

     Daca te gandesti sa iti cumperi un televizor te anuntam ca sfarsitul acesta de an vine cu reduceri semnificative. Companiile mari au decis sa reduca pretul. Daca doresti un televizor LCD sau chiar LED este un moment bun pentru a cumpara, dar in schimb daca doresti sa cumperi un televizor 3D te sfatuiesc sa mai astepti pentru ca tehnologia este la inceput, toshiba deja are televizoarele care nu necita ochelari si preturile vor scadea semnificativ anii viitori.
     Daca te gandesti sa achizitionezi un telefon si esti cu ochii pe noul iphone 4 iti recomand la fel ca pentru tehnologia 3d sa mai astepti pana la anul , dar in schimb daca doresti un telefon cu sistem android  (in special 2.2) este un moment bun pentru a cumpara. Eu personal as recomanda un model de la HTC.
 
Sursa imagine: www.mobilissimo.ro

     Pentru cei care doresc sa isi cumpere un tablet PC (iPad sau Galapy Pad), recomand la fel sa mai astepte pana anul viitor, la noul iPad se preconizeaza multe imbunatatiri inclusiv o camera foto.
    

Korea de Nord VS Korea de Sud + SUA

     Conform celor de la puterea.ro care citeaza agentia France-Presse situatia efectivelor din Korea de Nord si Sud este urmatoarea:
COREEA DE SUD
Nivelul efectivelor este de 655.000 de militari activi şi 4,5 milioane de rezervişti.
Tancuri - 2.300.
Vehicule blindate - 2.400.
Sisteme de artilerie - 5.400.
Avioane de vânătoare - 490.
Nave de război - 140.
Submarine - 10.
Coreea de Sud nu deţine arme nucleare.

FORŢELE AMERICANE DIN COREEA DE SUD
Nivelul efectivelor este de 28.500 de militari.
Tancuri - 50.
Vehicule blindate - 130.
Avioane de vânătoare - 90.
Elicoptere militare - 90.
Rachete, inclusiv de tip Patriot - 100.
Statele Unite nu au arme nucleare staţionate în Coreea de Sud.

COREEA DE NORD
Nivelul efectivelor este de 1,2 milioane de militari activi şi 7,7 milioane de rezervişti.
Tancuri - 3.900.
Vehicule blindate - 2.100.
Sisteme de artilerie - 13.600.
Avioane de vănătoare - 840.
Nave de război - 420.
Submarine - 70.
Rachete - 1.000, dintre care unele care au rază de acţiune de peste 3.000 de kilometri. Phenianul a efectuat trei teste cu rachete intercontinentale de tip Taepodong.
Arme chimice - între 2.500 şi 5.000 de tone.
Arme nucleare - conform analiştilor, Phenianul ar avea suficient plutoniu pentru fabricarea a şase - opt bombe nucleare.


     Este foarte clara suprematia Korei de Nord comparativ cu cea de Sud. Intrebarea ar fi daca in caz de incepere a razboiului cei din SUA pot sa poarte un asemenea razboi (aici ma refer la faptul ca SUA este implicata in mai multe conflicte armate care si asa macina bugetul tari)?


Sursa: puterea.ro

ROMANIA - wikileaks - SUA

     Astept cu nerabdare sa vad continutul documentelor publicat de catre wikileaks. Nu toate binenteles, doar cele cu Romania. Potrivit celor de la gandul.info din totalulu urias de peste 250000 de documente 1022 au legatura cu Romania. Nu ne intereseaza toate cel putin pe mine nu petru ca trei sferturi sunt nimicuri, doar cele care sunt clasificate ca si secret si confidential.
    Pana voi avea mai multe informatii despre aceste documente postez un eveniment de la TED in care Julian Assange fondatorul wikileaks vorbeste despre importanta acestui site si despre ceea ce el doreste sa insemne.




UPDATE 01: Diplomati SUA spioneaza oficialii ONU.

     In iulie 2009 sub directiva lui Hillary Clinton se da o directiva de culegere de informatii inclusiv BIOMETRICE. Tinta au fost oficiali de rang inalt din ONU, inclusiv secretarul general Ban Ki-moon si reprezentanti consiliului permanent al ON: China, Rusia, Franta si Marea Britanie.
   Washington-ul a dorit informatii privind: numarul cartilor de credit, adrese de mail, numerele de telefon, fax si pager, date biometrice inclusiv ADN, aprente si scanarea irisului, informatii biografice. 
     Aceste "culegeri" de informatii nu a vizat doar membri si reprezentanti ONU ce si a altor state iar informatiile care se doreau a fi obtinute difereau de la caz la caz.

Sursa: theguardian.co.uk 

UPDATE 02: Abdullah regele Saudit solicita SUA ca sa atace Iranul.

     Din documente reiese ca regele Saudit in repetate randuri solicita Statelor Unite sa atace Iranul pentru a pune capat programului lor nuclear. Intr-o intalnire din aprilie 2008 ambasadorul Saudit la Washington il citeaza pe rege "Cut off the head of the snake," adica in traducere sa se taie capul sarpelui.

Sursa: reuters.com   

UPDATE 03: Arme pentru Iran via Beijing cu origine si tehnologie Nord Koreana.
     Ceva interesant din nou in documentele facute publice de cei de la WikiLeaks. In 2007 apare un document semnat de catre Condoleezza Rice in care ea cere ca China sa opreasca urgent un transport de racheta balistice cu provenienta Nord Koreana care se indreapta spre Iran. Acest nefiind singurul transport de acest gen care a fost finalizat (mai fiind in jur de zece). SUA are anumite temeri in legatura cu aceste racheta balistice care pot fi folosite ca si bombe atomice daca Iranul ar putea sa produca sau ar detine asemenea armament.

Sursa: theguardian.co.uk

Un interviu cu Ray Kurzweil

NUMISMATICA BNR

Emisiune numismatica:
     Banca Națională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 29 noiembrie 2010, o monedă din argint, dedicată poetului Grigore Alexandrescu.

Pentru mai multe informatii vizitati site-ul BNR

Ascensiunea Asiei