joi, 28 octombrie 2010

urmeaza ... urmeaza ... o ... motiune!?!?

     Este jalnic ce sa intampla la noi. Bataie de joc. Ajung in parlament niste .... nici nu stiu cum sa le spun frumos care gandesc doar voturi, imagine, alegeri, motiuni si mai stiu eu ce nimicuri. Ca un cetatean prost care stau acasa si incerc sa deslusesc ceea ce se intampla imi dau seama ca mai repede incerc sa deslusesc mistere antice ca am mai mari sorti de izbanda. Jalnic... Nimic constructiv nimic care sa dovedeasca un pic de maturitate un pic de intelepciune. Nu se poate frate asa. Cei de la guvern au majoritate fac ce vor, cei din opozitie incearca sa bage bete in roate prin toate parghiile pe care le mai au disponibile (macar de le-ar baga cum trebe si in loc sa faca bine mai mult rau fac). Fratilor vreti respect? vreti sa va voteze lumea? vreti asa-i? A mers, merge si inca va merge pentru o vreme cu tot felul de tertipuri si pomeni pe care le dati in campanii dar venim noi tineri din urma si trecem peste voi asa cum nici nu va vine a crede.
   

BOC nu a facut POC

     Cum am spus guvernul nu a cazut. A trecut si peste acest "hop" pentru ei dar pentru tara hopul inca nu este nici pe departe trecut. Conform celor de la ZF cei de la FMI iau in calcul pentru 2011 o scadere a PIB-ului cu -1%.
     Deci de la o crestere de 1,5% ajungem la scadere. Oricum toate prognozele realizate de cei de la FMI pana acum au fost eronate. Acum din doua una sigur va fi buna :).
     Chiar asa prosti suntem ca nu putem sa facem nimic care sa aduca valoare adaugata pe termen lung? Nu se poate constitui o echipa formata din profesionisti care sa colinde toate celelalte continente in afara de Europa pentru a atrage investitori care doresc sa se extinda in Europa? Toti asteptam sa cada totul din cer, crede lumea ca investitorii vin asa singuri? Potential exista (binenteles se poate si mai bine), trebuie doar exploatat cu cap si cu un plan bine pus la punct. Sunt de acord ca sunt prea multi bugetari, sunt de acord ca numarul lor trebuie redus, sunt de acord ca trebuie sa se gaseasca masuri de eficientizare a institutiilor publice, dar ca sa poti sa ii faci sa plece sau ii dai afara trebuie sa asiguri ca vor avea unde sa plece. Nu statul trebuie sa iti dea de lucru el doar trebuie sa faciliteze investitiile si locurile de munca vor veni.
     Nu se poate o economie bazata doar pe consum asta este adevarat dar asta nu inseamna ca trebuie sa il omori. Trebuie ajutati tineri intreprinzatori, trebuie stimulat productia si consumul produselor romanesti, si trebuie ajutati agricultorii si crescatori de animale, nu lasati de izbeliste. Nu este cine sa cultive pamantul pentru ca toti tineri sunt plecati in toata europa sa cultive la straini pentru salarii ca de deputati la noi. Toti avem ori bunici, ori parinti, unchi, matusi ceva rudenii la tara. Cati tineri sunt? Sunt sate intregi unde nu este nici un tanar, toti fiind plecati.
     Nu cred ca sunt inca destui oameni care sa inteleaga intradevar ce inseamna democratia, beneficiile cu care vine aceasta dar si dezavantajele ei. Ai libertatea de a fi nimic sau a fi totul...