vineri, 22 octombrie 2010

OARE e nevoie ca toti sa aiba facultate?

     Oare este nevoie ca toti sa termine liceul? sa faca apoi o facultate? sa faca si un masterat? si apoi binenteles sa mai faca si un doctorat?
     Toata lumea oare vrea sa fie sef? Binenteles ca nu va spune lumea dar asa trebe, cum copilul meu sa nu faca o facultate. Nu mai avem nevoie si de instalatori, tamplari, zugravi, mecanici, agricultori si lista este foarte lunga? De ce este oare asa de gresit la noi conceptul de munca de meserie de lucru in general?
Prea multe intrebari si poate ca raspunsul este mai evident decat ne dorim sa fie.
     "Doar jumătate dintre absolvenţii de facultate au loc de muncă" oare de ce? oare pentru ca nu sunt locuri de munca decat pentru cei cu studii medii? sau pentru ca un tanar absolvent nu doreste sa mearga sa lucreze pentru 5 6 7 sute de roni pe luna. Toti doresc sa inceapa de sus fara sa faca sacrificii cu salarii cat mai mari dar fara experienta. Da stiu spuneti ce experienta sa faca daca a fost la facultate si a studiat, a mers la cursuri, laboratoare si mai stiu eu ce. Da logic intr-un fel, dar ... dar oare ce a invatat el in timpul facultatii poate sa fie folosit in economia reala poate sa ia decizii in cadrul unei firme, oare?
     

Niciun comentariu: